iA


Usposabljanje

Ne glede na to, katera programska orodja uporabljate, vaše poročilo, analiza ali poslovna predstavitev je lahko zgolj… dobra ali slaba.

Znanje poslovnega poročanja je ena temeljnih kompetenc analitikov in ostalih sodelavcev, ki pripravljajo poročila. Zato pričnite takoj. Ne potrebujete pregrešno dragega programskega orodja. Že s standardnim orodjem Microsoft Excel lahko izdelate vrhunske poslovne analize, poročila in dashboarde.

AKTUALNI TERMINI 

 • Oblikovanje informacij, 28. november 2014

Prijava na usposabljanje »

 • Oblikovanje informacij »
  Kako izdelati profesionalna poročila? Vse o informacijskem oblikovanju, poročanju, grafih, tabelah. Številni primeri dobre prakse. Več »
 • Poročanje v Excelu I »
  izdelajte profesionalna poročila z neverjetno učinkovitimi grafikoni in tabelami. Brez programiranja. Zgolj s premišljeno uporabo Excela in nekaj trikov. Več »
 • Poročanje v Excelu II »
  Nadaljevalna delavnica, kjer boste zgradili najbolj koristne vizualne analize: prikaz odmikov, analiza marže, portfeljska analiza. Vizualne simulacije in še več trikov. Več »
 • Excel Pivot »
  Vrtilne tabele so nepogrešljivo orodje vsakega Excel uporabnika. Če želite biti pri izdelavi analiz bistveno bolj učinkoviti, potem morate temeljito spoznati vrtilne tabele. Več »

Prilagojene delavnice za podjetja

Seminarje in delavnice izvajamo tudi v interni (In-House) obliki, saj so lahko v primeru več udeležencev najbolj učinkovita oblika usposabljanja.

Izvajamo naslednje interne seminarje in delavnice:

 • Oblikovanje informacij,
 • Poročanje v Excelu I in II,
 • Vrtilne tabele,
 • Oblikovanje in strukturiranje analitičnih portalov (Dashboard),
  Izgradnja analitičnega portala je kompleksna naloga, ki zahteva dobro poznavanje uporabniških zahtev, razumevanje hierarhije informacij in grajenja ustreznih kazalnikov (KPI), znanje učinkovitega poročanja, uporabe ustreznih grafikonov in tabel, sistematičnosti in konsistentnosti, spretnosti oblikovanja in poznavanje oblikovanja interakcij. Na tej delavnici vas bomo opremili s konsistentno metodologijo in znanji za gradnjo kompleksnih, a hkrati razumljivih, berljivih in učinkovitih analitičnih portalov (dashboardov).
 • Izgradnja analitičnega portala z orodjem MS SharePoint
  Mnoga podjetja poskušajo zgraditi analitični portal (dashboard) na Microsoftovi platformi – z orodji MS SharePoint, PerformancePoint, Excel, Excel Services ali Reporting Services. Toda za zares učinkovit, smiseln in uporabnikom prilagojen in prijazen analitični portal je potrebno narediti bistveno več kot ta orodja nudijo na prvi pogled. Našteta orodja je potrebno uporabiti na ustrezen način, pri tem pa uporabiti marsikateri trik. Naše izkušnje vam bodo močno skrajšale razvoj dasboarda, hkrati pa boste prišli do portala, ki bo postal nepogrešljivi naslov za vaše uporabnike.
 • Napredno večdimenzionalno (OLAP) modeliranje,
  OLAP (On-Line Analytical Processing) je ena najbolj uporabnih tehnologij poslovnega obveščanja (BI, Business Intelligence). Kljub temu, da je bila razvita že v 80 letih prejšnjega stoletja, se v naših krajih marsikje šele uveljavlja. OLAP “kocke” pa niso zgolj hierarhično urejeni podatki, kot to marsikdo razume. Učinkovite OLAP rešitve morajo uporabnikom nuditi vse analitične funkcije, ki jih potrebujejo za temeljito razumevanje informacij, od enostavnega časovnega kumuliranja (YTD), do spremeljanja rasti, indeksov, tržnih deležev, odmikov od plana, sestavljenih poslovnih kazalnikov in kompleksnih analitičnih funkcij, kot npr. večstopenjski obračun profitabilnosti ali Price/Volume/New analize. OLAP model mora uporabnikom nuditi tudi enostavno planiranje, tako da jim ponudi ustrezne podatke za planiranje in možnost neposrednega zapisovanja in distribucije planov. Vse to vas bomo naučili na teh naprednih delavnicah.
 • Uporaba orodja PowerPivot v poslovni analitiki.

Zakaj izbrati interno obliko usposabljanja?

Lea Šmigoc, Vodja usposabljanja, Mobitel d.d.: 

Naše sodelovanje z Andrejem Lapajne sega v leto 2006, ko je za Mobitel začel izvajati interne delavnice managerskega poročanja. Inovativni pristop in zmožnost prilagajanja izvedbe specifičnim potrebam naročnika so dodana vrednost njegovim izvedbam.

Naši udeleženci so pridobljena znanja lahko takoj prenesli v prakso in tako pomembno izboljšali svoj način poročanja managerjem, interni in eksterni javnosti.

 • Prilagojeni programi
  Izdelamo prilagojen program usposabljanja, ki je skladen s potrebami udeležencev in cilji vašega podjetja. Nivo usposabljanja prilagodimo predznanju udeležencev in vključimo primere iz vaše prakse. S tem je usposabljanje še bolj učinkovito.
 • Manjši stroški
  V primeru vsaj 5 udeležencev so stroški usposabljanja na udeleženca bistveno manjši.
 • Prilagojeni termini
  Termine in časovni potek usposabljanja prilagodimo tempu dela v vašem podjetju, tako da otali procesi nemoteno potekajo in se lahko sodelavci maksimalno posvetijo pridobivanju znanja na delavnicah.
 • Ker je sodelavcev, ki potrebujejo znanje poročanja veliko
  Sodelavcev, ki izdelujejo poročila je v podjetjih veliko. Praviloma vsem primanjkuje teh znanj, čeprav redno izdelujejo poročila za svoje predpostavljene. Z internim usposabljanjem je v izobraževanje vključenih več udeležencev, s čimer dvignete nivo znanja in kompetence sodelavcev na višji nivo.

Pridružite se organizacijam, ki nadgrajujejo kompetence svojih zaposlenih z našimi programi usposabljanja:

Mobitel, Si.mobil, Iskratel, Lek, Mercator, ELES, Elektro Ljubljana, Elektro Maribor, Elektro Gorenjska, HSE, Danfoss, Petrol, Tilia, Ministrstvo za javno upravo RS, Zavod RS za zaposlovanje, SandvikCoromant in številne druge organizacije.

Pokličite nas »